“Ontspanning door rust & aandacht.”
Bij Schoonheidsinstituut Xtra Care bent u aan het juiste adres.

Lichaamsmassage

Een lichaamsmassage is een oppepper voor lichaam en geest. De spieren ontspannen en de geest komt tot rust. Het bindweefsel versoepelt en blokkades in de energiebanen worden opgeheven. Huidweefsels worden verbeterd omdat de aanvoer van bouwstoffen en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd wordt.

De ontspanningsmassage wordt gegeven met etherische olie. De geur geeft een extra dimensie aan je massage. Door de toepassing van massagetechnieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen. Klachten zoals stress, vermoeidheid, slapeloosheid, rugklachten, pijnlijke gewrichten, stijve nek en schouders.

Een lichaamsmassage is aan te bevelen als anti-stress behandeling of als aanvulling op een gezonde levensstijl. De lichaamsmassage is niet geschikt als therapeutische behandeling of bij zwangerschap.

Shiatsu massage

Shiatsu is een Japans massagesysteem. Het woord Shiatsu betekent vingerdruk. De massage wordt dan ook drukpuntmassage genoemd. De kracht van deze massage is naast genezende dat het ook een preventieve werking heeft. De massage is daarbij een heerlijke manier van ontspannen en een veilige, doeltreffende methode van huidverzorging.

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage wordt gebruikt als voor- of nabehandeling bij cosmetische ingrepen. Deze ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat in kuurvorm. Daarom verwijzen plastische chirurgen hun cliënten door naar de geregistreerde schoonheidsspecialist. Manuele lymfedrainage is geschikt bij: acne, stress en vochtophopingen.

Bindweefselmassage

Een professioneel uitgevoerde massage draagt bij aan een gezond lichaam. Het bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbetert de effectiviteit van de spieren. Dit alles draagt bij aan een beter algeheel functioneren van het lichaam.
Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. De huidspecialiste past een speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.

Bindweefselmassage is een diepe massage uitgevoerd op de bindweefsellaag met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De stofwisseling, de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt bevorderd.

Cosmetische indicaties: voorbehandeling van cosmetisch chirurgische ingrepen, rimpels en huidplooien, Acne rosacea, afwijkingen in de talgafscheiding, ‘degeneratie’ van de huid, striae, panniculose (cellulitis), hypertrofische, keloïde, atrofische en sceloserende littekens.