Het nieuwste op gebied van micro needling is de dermapen. Daar waar al mooie resultaten werden behaald met de dermaroller, gaat de dermapen nog een stapje verder . De dermapen werkt sneller, is minder gevoelig, en werkt nog effectiever en nauwkeuriger.

De dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend en verticaal hele kleine kanaaltjes in de huid maakt. Deze fijne kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor her blote oog, maar verwonden precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren . Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei-en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merkt u dat de huid na enkele behandelingen steviger en gladder wordt. Reliëf door acne-littekens en rimpels verminderd geleidelijk.

De celdeling krijgt een enorme boost, oude cellen schilderen versneld af, en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt . De hoornlaag wordt weer mooi dun zoals deze hoort te zijn. Daardoor zijn er minder verstoppingen, werkt zuiverend etc. Zonneschade, ouderdomsvlekjes en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender . Werkstoffen uit serum of crème worden vele malen beter opgenomen door de huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Zoals bij alle huidverbeterende therapieën geldt: hoe meer behandelingen, hoe langer en beter is het resultaat zichtbaar. Ieder behandeling met de dermapen geeft weer een boost in uw huid, en geven uw huid tijdelijke verbetering. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces. Zichtbaar resultaat behaald u door meerdere behandelingen te ondergaan

Is de behandeling gevoelig?

De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar goed te verdragen. De behandel diepte varieert van 0.3 mm tot 1,5 mm Tijdens het intake wordt besproken wat uw huid nodig heeft. Hierin worden ook de voor en nabehandeling besproken , en eventueel emla crème ( verdoving ) geadviseerd

Hoe ziet mijn huid er uit na de behandeling?

Na de behandeling vertoont uw huid enige roodheid, direct na de behandeling is deze het meest zichtbaar. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. de roodheid neemt geleidelijk af, eventueel mag er een speciale camouflage gebruikt worden. Na enkele dagen kan er ook een lichte schilfering vertonen, dit zijn dode huidcellen , een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat na de dermapen behandeling

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne littekens vergoed door de zorgverzekeraar onder acnetherapie ( raadpleeg uw polis )

Behandeling


Een behandeling met de Medische Dermaroller kan op alle gewenste huidoppervlakken van het lichaam worden uitgevoerd die vragen om een verbetering. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een laserbehandeling, kan een behandeling met de Dermaroller herhaaldelijk en relatief snel achter elkaar uitgevoerd worden. Afhankelijk van de conditie van de huid en om het maximale resultaat te behalen, worden 2 tot 3 behandelingen aangeraden. Aangezien de nieuwe collageenvorming enige tijd nodig heeft om te rijpen, is de geadviseerde tussenpose bij de behandelingen ca. 6 weken en deze worden uitsluitend uitgevoerd bij een professionele schoonheidssalon.

De Medische Dermaroller™ methode geeft sublieme resultaten bij huidproblemen zoals onder andere:

  • Acne littekens
  • Hyperpigmentatie
  • Een verslapte huid
  • Een vale of doffe teint
  • Een sterk verdikte huid
  • Een verouderde huid met rimpels
  • Striae en littekens op het lichaam

Dermaroller

De Medische Dermaroller is een trommelvormig apparaatje, dat 192 fijne micronaalden bevat van 0,5 tot 1,5 mm lang en 0,1 mm in diameter.

Deze naaldjes penetreren de dermis herhaaldelijk, ongeveer 20 maal bij het rollen ervan over het huidoppervlak. De huidcellen reageren op deze kleine prikjes in de huid.  Het stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid zeer krachtig, waardoor rimpels en oneffenheden verdwijnen en waardoor de huidtextuur opzienbarend wordt verbeterd qua stevigheid en teint. Deze zogeheten ‘resurfacing van de huid’ met behulp van de Medische Dermaroller is de meest eenvoudige procedure die ooit werd uitgevonden voor opzienbarende huidverjonging. Het principe is even eenvoudig als uiterst effectief, omdat deze niet-chirurgische methode wordt toegepast binnen een professionele huidverbeterende behandeling in combinatie met intensief huidverbeterende producten!