lichtflitsen

U wilt pijnloos en permanent van ongewenste haargroei af. U hoeft niet verder te zoeken! Bij Xtra Care bent u op het juiste adres en heeft voor ontharen alle technieken in huis. Wij zijn niet afhankelijk van één apparaat of techniek. Wij zijn in staat om u altijd een eerlijk en onafhankelijk advies te kunnen geven. Tevens kunnen wij hierdoor tussentijds andere systemen inzetten voor een optimaal resultaat. Na een persoonlijk consult kunnen wij u adviseren over de behandeling welke het meest geschikt is voor u. Het consult is kosteloos en verplicht u tot niets. Lees hieronder meer over de volgende flitslicht methoden.

IPL

Weg met die ongewenste haargroei, scheren, harsen epileren, ontharingscreme, horen nu tot het verleden. IPL is een revolutionaire ontharingsmethode voor vrouwen en mannen, die medisch onderbouwd is met klinisch bewezen resultaten.Hierbij wordt gebruik gemaakt van veilig, zichtbaar licht uit een speciale flitslamp. Via een glasprisma wordt dit naar de te behandelen de plaats geleid. Het pigment in de haren absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte wordt door de haren naar de haarzakjes gevoerd, waarna zich geen nieuwe haren meer kunnen vormen. Flits na flits wordt het te ontharen huidgebied behandeld. Het computergestuurde IPL-systeem werkt op basis van unieke software, die de lichtintensiteit aangepast aan de diverse huid- en haartypen (ook rood, blond en grijs haar). IPL onthaart snel, pijnloos en vooral: blijvend. Het is een uniek systeem dat ook geschikt is voor het behandelen van grote oppervlakken zoals rug, armen en benen, oksels en de bikinilijn.

Behandeling

Het is belangrijk dat u 4 weken stopt met harsen of epileren. U mag het gebied wel scheren of met ontharingscrème behandelen. U dient 2 weken voor de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te zijn geweest, ook het gebruik van zelfbruiningscreme is niet toegestaan.

  • Na de behandeling
  • Vermijdt direct uv straling , gebruik altijd een spf30 op de behandelde zone
  • Eerste 24 uur niet naar de sauna

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Afhankelijk van verschillende factoren zijn er meerdere behandelingen nodig voor een mooie haarreductie. Dit is afhankelijk van de groeifase waarin de haren zich bevinden. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen behandeld worden. Haren die in de rust of slaapfase zitten moeten in de juiste actieve fase komen om ze effectief uit te kunnen schakelen. Gemiddeld zijn er ongeveer 8 behandelingen nodig voor een goed cosmetisch resultaat. Tussen de behandelingen zit 4 tot 8 weken voor de vervolgbehandeling. Door hormonen, medicijngebruik ,zwangerschap , etnische afkomst of overgang kan er soms toch wat haar terug gaan groeien . Hier zijn dan onderhoudsbehandelingen voor nodig.

Is de behandeling pijnlijk?

De gevoeligheid van de flits is afhankelijk van de hoeveelheid pigment in de huid. Op het moment van de flits voelt u een lichte pijnsensatie (meer schrikken dan dat u daadwerkelijk wat voelt)

IPL is vrijwel pijnloos, effectief bij donkere haren en een lichte huid

kerngroep
provoet
ggd-nederland
partner-logo01
cidescowit
koc-erkend-leerbedrijf