Wij gaan per 20 juni verhuizen, het adres wordt Westhavendijk 86A Wilhelminadorp


Harsen of waxen is een van de meest populaire manieren van tijdelijke haarverwijdering. Zoals de naam al zegt, wordt er gebruikgemaakt van hars, die aangebracht wordt op je huid. Hierbij komen je lichaamsharen vast te zitten in de hars. Vervolgens trek je de hars tegen de haargroeirichting in van je huid. De ingevangen haren worden hierdoor met wortel en al meegetrokken. Het voordeel is dat het daardoor langer duurt dan bij scheren voordat de haren weer zijn aangegroeid, gemiddeld zo’n 3-8 weken. Bovendien groeien de haren terug met een dunnere en zachtere punt. Anders dan bij scheren, zul je dus na het harsen geen last hebben van harde stoppels. Bij regelmatig harsen heb je zelfs kans dat sommige haren helmaal niet meer terugkomen, omdat het haarzakje waain de haar groeit beschadigd is geraakt.

Tips voor na het harsen

  • Probeer na het harsen niet te krabben of over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabben en wrijven kan de huid irriteren.
  • Vermijd te strakke kleding op huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen.
  • Vermijd tot 48 uur na het harsen: heet bad, zonnebad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.
  • Gebruik tot 24 uur na het harsen geen producten op de huid die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.