Elektrisch ontharen

U wilt pijnloos en permanent van ongewenste haargroei af. U hoeft niet verder te zoeken! Bij Xtra Care bent u op het juiste adres en heeft voor ontharen alle technieken in huis. Wij zijn niet afhankelijk van één apparaat of techniek. Wij zijn in staat om u altijd een eerlijk en onafhankelijk advies te kunnen geven. Tevens kunnen wij hierdoor tussentijds andere systemen inzetten voor een optimaal resultaat. Na een persoonlijk consult kunnen wij u adviseren over de behandeling welke het meest geschikt is voor u. Het consult is kosteloos en verplicht u tot niets. Lees hieronder meer over elektrisch ontharen.

Elektrische epilatie
Voor overmatige haargroei kunt u ook behandeld worden d.m.v. elektrische epilatie. Kenmerk van deze “permanente” ontharingsmethode is dat elk haartje afzonderlijk wordt aangepakt. Bij grote oppervlakken is dit een zeer tijdrovende klus en normaal gesproken is het daarvoor dus niet echt een geschikt middel. Meestal wordt deze methode gebruikt om bijvoorbeeld gezichtsharen te verwijderen.

Het principe van elektrisch ontharen is dat een dun, steriel wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid wordt geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is het haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats. De haar laat los en kan worden verwijderd. Alleen als hij zich op dat moment in de groeifase bevindt, is de haar daarmee definitief “uitgeschakeld”. Zo niet, dan groeit hij na een tijdje weer terug.

Vanwege dit feit, en doordat per sessie maar een beperkt aantal haren kan worden verwijderd, moet de behandeling diverse malen herhaald worden. Bij wekelijkse sessies van maximaal een half uur moet u daarom rekenen op een totale behandelduur van enkele maanden tot zelfs meer dan een jaar. Uiteindelijk is het behandelde gebied vrijwel haarvrij, hoewel niemand u kan garanderen dat na verloop van tijd niet weer wat haartjes de kop op zullen steken.

Het voordeel van elektrisch ontharen ten opzichte van andere “permanente” ontharingsmethoden als laser en IPL is dat deze techniek geschikt is voor alle haar- en huidskleuren.
Wij werken volgens de normen van Kerngroep Nederland.